Schuurwoning

Laat u verrassen door onze eigenzinnige aanpak

Wilt u landelijk wonen in een zelfgebouwd droomhuis? Een duurzame, eigentijdse woning die de grens tussen binnen en buiten vervaagd? Waar u jarenlang plezierig en zorgeloos kunt wonen? Een schuurwoning voldoet ruimschoots aan deze wensen. Aessen heeft voor vele opdrachtgevers een schuurwoning ontwerp gemaakt en naar grote tevredenheid verwezenlijkt.

Kenmerkend voor de architectuur is de landelijke uitstraling met eenvoudige hoofdvorm, subtiele detailleringen en het gebruik van natuurlijke materialen. Soms zijn in het ontwerp typische elementen uit de streek verwerkt. Voorbeelden hiervan zijn een uilenbord in een rietendak of gepotdekselde houten gevel. Kortom, een schuurwoning is echt thuiskomen!

Meer inspiratie?

Bekijk hieronder enkele schuurwoningen uit ons portfolio:

Schuurwoning ontwerp

Wonen op een mooie plek in een landelijke omgeving is voor veel mensen een droom. Maar om die droom te verwezenlijken moet het ontwerp wel voldoen aan allerlei eisen, in het bijzonder op het gebied van welstand voor het buitengebied. Er zijn gemeenten die het bouwen van een schuurwoning stimuleren. Zo zijn er bijvoorbeeld in het buitengebied van IJsselmonde richtlijnen voor het bouwen van een dergelijke woning. Het landschap staat centraal, vindt men. Daarin past geen opvallende bebouwing. Een schuurwoning is dan een prachtige oplossing.

“Wilt u een verrassende, eigenzinnige, duurzame schuurwoning laten bouwen?”

Laat ons uw rechterhand zijn. Aessen is het architectenbureau voor al uw architectonische en bouwkundige opgaven. Voor ons staat de ruimtelijke beleving centraal. Wij ontwerpen in een eigentijdse moderne stijl; met aandacht voor veel licht, lucht en ruimte.

Gebruik van natuurlijke materialen maakt de schuurwoning stoer, praktisch én tijdloos!

materialen schuurwoning
  • Maatwerk

    Als u uw schuurwoning ontwerp door ons laat realiseren, dan kunt u gedegen maatwerk verwachten. We luisteren aandachtig naar uw wensen en analyseren de mogelijkheden. Deze vertalen we naar een concept dat ook nog past binnen uw budget. Andere aspecten die altijd in ons ontwerp terugkomen zijn licht, lucht, ruimte en duurzaamheid. Zo creëren we een optimale situatie voor u als bewoner en de omgeving.

  • Onze werkwijze

    Wij zullen u compleet ontzorgen. Van ontwerp tot aan oplevering: alles wordt geregeld. Als eerste gaan we vrijblijvend met u in gesprek. Uw wensen, ideeën en esthetische voorkeuren worden zorgvuldig geïnventariseerd. Vervolgens stellen we een passende offerte op. Indien u akkoord bent maken we een schetsontwerp, daarna een voorlopig ontwerp en als laatste het definitieve ontwerp. Hierin worden naast de schuurwoning plattegrond, de constructie, bouwmethode en installaties definitief bepaald. Lees hier meer over onze werkwijze.

  • Vergunning aanvraag

    Is de (ver)bouw van uw moderne boerderij vergunningsplichtig? Dan zullen we een bouwvergunning aanvragen. Hierbij houden we rekening met de welstandseisen die gelden in de betreffende omgeving. Aangezien streekeigen ons vertrekpunt is, zal dit ongetwijfeld soepel verlopen. Onze ontwerpen zijn volledig in harmonie met de omgeving.

Aessen ontwerpt en ontzorgt u van schetsontwerp tot vergunningsaanvraag!

Een energiezuinige schuurwoning.

Energiezuinige schuurwoning

We zijn gespecialiseerd in energiezuinig bouwen. Een schuurwoning leent hier zich heel goed voor. We integreren op een creatieve en innovatieve manier energiezuinige installaties in ons ontwerp. Zo heeft deze Groningse landelijke woning zonwerende lamellen die voorzien zijn van zonnecellen. Andere energiezuinige elementen zijn de zonneboiler in het dak en een warmtepomp. Aan isolatie en ventilatie hebben we ook veel aandacht besteed. De gevel heeft een hoge isolatiewaarde. Natuurlijke ventilatie en lichtinval worden verzorgd door de gevelopeningen.

Verder vinden we duurzaam materiaalgebruik erg belangrijk. We streven ernaar dit te combineren met energiezuinig bouwen. Bij de Drentse schuurwoning hebben we bijvoorbeeld gebruikgemaakt van houten lamellen. Deze zijn op een ‘slimme hoek’ geplaatst, waardoor de zon in de zomer niet naar binnen schijnt maar in de winter wel. Zo verwerken we duurzaamheid op een zo onzichtbaar mogelijke manier.

Wat kost een schuurwoning?

Landelijk wonen in een comfortabele, stijlvolle, duurzame woning is een fijn vooruitzicht. Maar u zit natuurlijk ook met de vraag: wat kost een schuurwoning? Meestal varieert de prijs per kubieke meter tussen de €675,- en €800,- (sleutelklaar). Dit is uiteraard wel afhankelijk van uw wensen. De kosten van het ontwerp hangen dan ook af van verschillende factoren. Te denken valt aan o.a. het gewenste vloeroppervlakte en het volume van de woning. Daarnaast zijn de kosten ook afhankelijk van materialen, constructie, afwerkingsniveau en duurzaamheidsmaatregelen.

Hoe berekenen wij de kosten van uw woning? We vermenigvuldigen het volume met de geschatte kuubsprijs en specifieke kosten. Bij specifieke kosten moet u denken aan een warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen en dergelijke. Daarnaast maken we een bouwkostenraming. Zo kunnen we een goede inschatting maken van de algehele kosten.

Modern schuurhuis met gebruik van natuurlijke materialen.

Schuurwoning-modern

Benieuwd hoe wij uw project kunnen vormgeven?

Heeft u een bouwkavel en wilt u graag landelijk wonen? Onze architecten gaan graag met u in gesprek om uw wensen en de mogelijkheden te inventariseren. Laat u verrassen door onze eigenzinnige duurzame ontwerpen met een tijdloos karakter. Wij vertellen u graag meer tijdens een gratis brainstorm uurtje. Hiermee spelen wij in op de behoefte van de consument om op een laagdrempelige manier kennis te maken met ons werk als architect. Naderhand weet u of uw wensen vertaald kunnen worden naar een ontwerp passend binnen uw budget!

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking.

Wat is op u van toepassing?(Vereist)