• Schuurwoning Berkenwoude

Schuurwoning Berkenwoude

Met uitzicht over het polderlandschap

Deze robuuste vrijstaande schuurwoning is ontworpen in het kader ruimte-voor-ruimte langs het polderlint in het buitengebied van Berkenwoude. Kenmerken voor deze robuuste eigentijdse schuurwoning zijn; een asymmetrische zadelkap boven het hoofdvolume en langwerpige één-laagse aanbouw welke consciëntieus opgaat in het hoofdvolume. Lichte houten geveldelen gecombineerd met lichtbruin genuanceerde bakstenen laten het gebouw opgaan in zijn omgeving.

De woning is een exclusieve schuurwoning die geheel naar wens van onze opdrachtgever is ontworpen. Het imposante volume is bij de entree deels terugliggende de warme houten gevelbeschieting vormt een verbinding tussen de bakstenen van het hoofdvolume en eenlaagse aanbouw. Door een serre ten zuid- westen te integreren binnen het hoofdvolume ontstaat een verassend ruimtelijk effect in het midden van de woning. Kortom deze woning ademt van binnen een opensfeer dankzij de prachtig ontstane vide. Op de begane grond is ook een slaapkamer met badkamer gecreëerd in de aanbouw, welke de woning levensloopbestendig maakt. Dankzij de veranda aan de voorzijde kan men genieten van lange avonden in de buitenlucht.

Energiezuinig

Deze houtskeletbouw schuurwoning heeft een grote passieve energiezuinigheid door zijn toegepaste hoogwaardige isolatiematerialen en afgetapte naden.

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer weten over onze werkwijze en wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag gerust een inspiratiepakket aan of plan een vrijblijvend schetsgesprek in. Wij denken graag met u mee vanaf de eerste schets.