Bestemmingsplan wijzigen van agrarisch naar wonen
Wij zijn de partner bij uw herontwikkelopgave
Bent u van plan om een agrarische bestemming om te zetten naar een woonbestemming? Wij zijn uw betrouwbare partner voor herontwikkeling in het veranderende landelijke gebied. In een tijd waarin agrarische gronden en gebouwen steeds vaker onbenut blijven of onder druk staan door overheidsbeleid, staan wij klaar om u te begeleiden bij uw herontwikkelingsopgave.
Het landelijk gebied ondergaat aanzienlijke veranderingen. Agrarische bebouwing staat steeds vaker leeg of wordt beïnvloed door overheidsbeleid. Daarom rijst steeds vaker de vraag wat er met stallen, het erf en de eigen woning moet gebeuren. En nog belangrijker: wat kan en mag in zo’n situatie? Mag ik mijn erf ontwikkelen met toevoeging van enkele woningen?
Deze vragen vormen de kern van de uitdagingen waarmee eigenaren van agrarische gronden en gebouwen te maken krijgen. Wij begrijpen de complexiteit van dit proces en staan klaar om u te begeleiden bij het wijzigen van het bestemmingsplan van agrarisch naar wonen.
Het wijzigen van een bestemmingsplan van agrarisch naar wonen is een strategische zet om onbenutte agrarische gronden te benutten voor woonbestemmingen. Deze transformatie biedt een kans om bij te dragen aan de kwaliteit van de leefomgeving en te voldoen aan de veranderende behoeften in landelijke gebieden. Het proces omvat een zorgvuldige afstemming met de gemeente en vereist het indienen van een principieel verzoek.
Voor het wijzigen van een bestemmingsplan van agrarisch naar wonen zijn er verschillende stappen nodig. Deze stappen worden hieronder toegelicht.
Bij dit hele proces zijn wij uw betrouwbare partner en staan we klaar om u te begeleiden bij het realiseren van uw visie. Als ervaren experts op het gebied van agrarische bestemmingsplanwijzigingen, helpen we u graag om uw agrarische bestemming om te zetten naar een woonbestemming, en zo een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van landelijke gebieden. Start vandaag nog de gratis scan en bekijk hoe wij u kunnen ondersteunen.
Dikwijls bieden gemeentes specifieke regelingen, waarvan ‘Rood voor Rood’ en ‘Ruimte voor Ruimte’ veelgehoorde termen zijn. In essentie houden deze regelingen in dat eigenaren van agrarische gronden, in ruil voor de sloop van overtollige bebouwing, de mogelijkheid krijgen om nieuwe woningen op hun erf te bouwen. De kosten voor sloop en de herinrichting van het erf kunnen vaak gefinancierd worden met de opbrengst van de bouwkavel of het bouwrecht. Aessen heeft in de loop der jaren meerdere herbestemmingsprojecten uitgevoerd voor gestopte boeren in overeenstemming met dergelijke regelingen.
Een goed moment is moeilijk te timen en we benoemden het al kort: Het realiseren van plannen omvat risico’s in tijd, geld en energie. Waar te beginnen? Een haalbaarheidsonderzoek geeft houvast en inzicht in het maken van weloverwogen beslissingen. Om laagdrempelig met u in contact te komen bieden wij een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan waarin we kennis maken met u en met de situatie. Wij delen hierin met u ons eerste gevoel over de kansen en mogelijkheden.